Начало / България / Библиотека и зона за четене в Баня Старинна

Библиотека и зона за четене в Баня Старинна

Кръгла дървена библиотека, със зона за сядане и четене, е изградена във вътрешността на Баня Старинна (Пловдив), съобщи dariknews.bg. Проектът е на архитектурно студио 8 ½ и е част от фестивала „Градски мечти“, който се открива тази вечер изложбения център. Всеки посетител ще може да се запознае с европейско изследване на градската култура, да изпие чаша кафе и да разгледа и специално подредена тематична изложба.

В събота пред Баня Старинна ще се постави и временната изложба на гостуващият артист Тилман Майер-Файе. В Римският стадион пък ще се монтира „Целувката“ на Севдалина Кочевска – два монитора, разположени един срещу друг, които изпращат целувки на преминаващите хора. „Градски мечти“ ще продължи на 7 ноември с атрактивен футболен мач между 4 футболни отбора с една топка и на 17 ноември с проекта на HR Stamenov в Градската художествена галерия в Стария град.
Фестивалът се открива днес в Центъра за съвременно изкуство – Баня Старинна от 19 часа.

Проектът URBAN DREAMS е реализиран с подкрепата на програма „Култура“ на Европейската комисия, Община Пловдив, Гьоте Институт България, Фондация Пловдив 2019, Фондация Роберт Бош и в сътрудничестово с международната партньорска мрежа ATLANTIS.
Събитието е част от инициативата «Пловдив – кандидат за европейска столица на културата 2019»

 

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …