Начало / България / 12 книги за Добрич и Добруджа ще бъдат финансирани

12 книги за Добрич и Добруджа ще бъдат финансирани

Експертната комисия към Общински съвет Добрич одобри финансирането на 12 автори с книги за Добрич и Добруджа. Това съобщиха от пресцентъра на общината пред „Фокус”. Подпомагането се осъществява по програмата на общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.

Предстои с общински средства да бъдат издадени книгите: „Рада – позната и непозната” на Кремена Костова; „За една пара чест” на Мая Златева; „Взаимни сетива” на Драгни Драгнев; „Добрич – някога и сега” на Йовчо Карамфилов; „Мечта за мъж” на проф. д. и. н. Петър Тодоров; „Пазачът на зимно вдъхновение” на Генка Петрова; трета част от поредицата „Музикално наследство на Добруджа” на Петър Атанасов; сборник статии „Истината за прабългарската руническа азбука и написаното с нея” на издателство „МАРТИНЕ”. Ще бъдат отпуснати общински средства за издаване и на книгата „Спирачки за керван” на Александър Белчев, Помагало по български език за ученици от V до XII на Стилиян Митев, както и ще се откупят каталога „Ginka Dimova” и книгата ”Добруджанска фолклорна съкровищница” на Атанас Пеев. Общата сума, с която ще бъдат подпомогнати авторите е 9240 лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за втори път тази година.

Правилата, необходимите документи и заявлението за кандидатстване могат да се намерят на интернет–страницата на Община Добрич www.dobrich.bg в рубриката “Общински съвет” и подсекция “Правилници”. Документите за кандидатстване се подават в Деловодството на Центъра за услуги и информация на улица”България”12.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …