Начало / Свят / Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги

Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги

Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги. Въпреки напредването на новите технологии, проучване на изследователския център „The Pew Research Center’s Internet & American Life Project”, цитирано от „Ню Йорк таймс”, показва, че американците между 16 и 29-годишна възраст все още четат повече печатни от е-книги.

От тази възрастова група 83% са прочели книга през последната година. 75% от изследваните са прочели печатна такава, докато само 19% са чели дигитална.

Интересни са резултатите и що се отнася за начините за четене на е-книга. 41% от челите е-книга са я чели на мобилния си телефон, 53% на компютъра си, 23% на четец и само 16% на таблет. Освен това, според проучването, младите хора в САЩ все още не са наясно, че е-книгите са достъпни в библиотеките.
Само 10% от участниците в проучването са взимали дигитална книга от библиотека. Повече от половината са отговорили, че не са знаели, че това е възможно. 58% за заявили, че биха си взели е-книга от библиотека, щом това е възможна опция.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …