Начало / Свят / Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги

Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги

Младите американци все още предпочитат печатните пред електронните книги. Въпреки напредването на новите технологии, проучване на изследователския център „The Pew Research Center’s Internet & American Life Project”, цитирано от „Ню Йорк таймс”, показва, че американците между 16 и 29-годишна възраст все още четат повече печатни от е-книги.

От тази възрастова група 83% са прочели книга през последната година. 75% от изследваните са прочели печатна такава, докато само 19% са чели дигитална.

Интересни са резултатите и що се отнася за начините за четене на е-книга. 41% от челите е-книга са я чели на мобилния си телефон, 53% на компютъра си, 23% на четец и само 16% на таблет. Освен това, според проучването, младите хора в САЩ все още не са наясно, че е-книгите са достъпни в библиотеките.
Само 10% от участниците в проучването са взимали дигитална книга от библиотека. Повече от половината са отговорили, че не са знаели, че това е възможно. 58% за заявили, че биха си взели е-книга от библиотека, щом това е възможна опция.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …