Начало / Свят / Излязоха мемоарите на Род Стюарт

Излязоха мемоарите на Род Стюарт

Излязоха мемоарите на енигматичния рок певец Род Стюарт, съобщи „USA Today”. Книгата е със заглавие „Rod: The Autobiography” и е 384 страници. И в книгата си музикантът коментира, че не съжалява за нищо през живота си. Но и допълва: „Това не е книга за алкохол, наркотици и безразборен секс. По-скоро е хумористична. Освен това не е изпълнена с драма”.

Стюарт е син на шотландски водопроводчик. Занимавал се е с най-различни неща, – бил е гробар и и професионален футбол. Това, към което отваря сърцето си обаче, е музиката. През 60-те години започва да пее в барове. Характерния му глас му помага да си пробие път в музикалния бизнес.

Участва в няколко групи, по-популярна от които е „Faces”. След това обаче решава да направи солова кариера. Решението му се оказва правилно. Род Стюарт е един от най-познатите и обичани певци. Певецът разказва и за връзките си с различни жени, бракове, разводи и т.н. Не на последно място, той споделя и за спечелената битка с рака на щитовидната жлеза.

Род Стюарт е роден през 1945 г. Кариерата му започва в средата на 60-те години на ХХ век, като до 1975 г. участва и в различни групи, най-известна от които „Faces” – създадена от самия него. От 1975 г. насам има изцяло солова кариера. Има характерен глас, познат на музикалните фенове по цял свят. Албумите му са продадени в над 100 милиона копия. Носител е на награда „Грами”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …