Начало / България / Две книги за Васил Левски ще бъдат представени в Благоевград

Две книги за Васил Левски ще бъдат представени в Благоевград

Регионален комитет „Васил Левски“, Регионална библиотека „Димитър Талев“ в  Благоевград и Национален музей „Васил Левски”  организират представяне на книгите на проф. Иван Стоянов и Дора Чаушева – „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“, „Васил Левски – Апостола на българската свобода” и „Европейските измерения на Васил Левски”, съобщи dariknews.bg.

Срещата ще се проведе на 24 октомври в зала „Изкуство“ – ІV етаж на Регионална библиотека „Димитър Талев“ Благоевград.
„Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“ е най-новата книга на проф. Иван Стоянов от Великотърновския университет, която авторът посвещава на 175-годишнината от рождението на Апостола. В нея той не представя цялостно биографично изследване, а прави опит за осветляване на отделни спорни или нерешени все още проблеми за възгледите и дейността на Апостола.

В сборника „Европейските измерения на Васил Левски“ са включени отделни очерци за Кошут, Мацини, Петьофи, Херцен, Бакунин, в които се разглеждат идеите и борбата им за национална свобода.

Основната цел на второто издание „Васил Левски – Апостола на българската свобода” е да се популяризира живота и делото на българския национален герой Васил Левски в чужбина. Това е първият и единствен до този момент в българското книгоиздаване – книга за Васил Левски, за Апостола на българската свобода, издадена на седем езика едновременно – немски, френски, английски, испански, италиански, норвежки и унгарски.

Книги за Васил Левски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …