Начало / България / Две книги за Васил Левски ще бъдат представени в Благоевград

Две книги за Васил Левски ще бъдат представени в Благоевград

Регионален комитет „Васил Левски“, Регионална библиотека „Димитър Талев“ в  Благоевград и Национален музей „Васил Левски”  организират представяне на книгите на проф. Иван Стоянов и Дора Чаушева – „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“, „Васил Левски – Апостола на българската свобода” и „Европейските измерения на Васил Левски”, съобщи dariknews.bg.

Срещата ще се проведе на 24 октомври в зала „Изкуство“ – ІV етаж на Регионална библиотека „Димитър Талев“ Благоевград.
„Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“ е най-новата книга на проф. Иван Стоянов от Великотърновския университет, която авторът посвещава на 175-годишнината от рождението на Апостола. В нея той не представя цялостно биографично изследване, а прави опит за осветляване на отделни спорни или нерешени все още проблеми за възгледите и дейността на Апостола.

В сборника „Европейските измерения на Васил Левски“ са включени отделни очерци за Кошут, Мацини, Петьофи, Херцен, Бакунин, в които се разглеждат идеите и борбата им за национална свобода.

Основната цел на второто издание „Васил Левски – Апостола на българската свобода” е да се популяризира живота и делото на българския национален герой Васил Левски в чужбина. Това е първият и единствен до този момент в българското книгоиздаване – книга за Васил Левски, за Апостола на българската свобода, издадена на седем езика едновременно – немски, френски, английски, испански, италиански, норвежки и унгарски.

Книги за Васил Левски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …