Начало / Свят / Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

Класиката от Джордж Оруел – „Фермата на животните”, ще бъде адаптирана за големия екран, съобщи mediabistro.com. Режисьор ще бъде актьорът Анди Съркис, който също така и ще участва във прожекцията. Съркис е познат на широката аудитория най-вече с ролята си на съществото Ам-Гъл във филмите по трилогията на Дж. Р. Р. Толкин, „Властелинът на пръстените”.

Проектът ще бъде осъществен от филмовото студио „Imaginarium”, създадено от Съркис и продуцента Джонатан Кавендиш.

Съркис заяви: „Изключително сме щастливи, че можем официално да обявим, че ще адаптираме тази забележителна и противоречива фабула на живот, представена в книгата. Надяваме се, че ще успеем да я представим от свежа перспектива, със силна емоция и необходимата доза хумор и сатира. Нашият талантлив екип ще се опита да покаже защо, както е казал Оруел, „някои животни са по-равни от други”.

„Фермата на животните” е роман от Джордж Оруел, публикуван през 1945 г. Тази книга е най-известната му след „1984”. Творбата е антиутопия, която подиграва и иронизира тоталитаризма. Героите, вместо хора, са животни. Самият автор описва труда си като „роман против Сталин”.

Книги от Оруел тук


Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Най-добрите приятели сред писателите

Свързвало ги писането, понякога вярата или просто симпатии „Кажи ми кои са приятелите ти, за …