Начало / България / Частната колекция на Стефан Пилц, показваща историята на Библията, е изложена в Добрич

Частната колекция на Стефан Пилц, показваща историята на Библията, е изложена в Добрич

Гостуваща изложба за най-четената и превеждана книга – Библията, от нейното възникване до днес, ще бъде открита в добричката Регионална библиотека „Дора Габе” в 11 часа, съобщи dariknews.bg.

Експозицията е собственост на частния немски колекционер Стефан Пилц, който пояснява, че целта на изложбата не е религиозна, а по-скоро образователна. Организаторите на „Изложба за Библията” представят уникалната история на книгата, превеждана на над 2690 езика и четена от повече хора, отколкото всяка друга книга в човешката история.

Изложбата се състои от 10 информационни табла. Към всяко информационно табло има щанд с разнообразни експонати – като древни ръкописи на Библията, Библии на над 50 езика, копие на Пресата на Гутенберг, на която през 1456 г. е била отпечатана първата книга – Библията. При посещението си на изложбата, желаещите ще получат подарък – отпечатан стих от Библията. Една от атракциите в изложбата е най-малката Библия, както и най-малката печатна книга в света.

Изложбата спира в Добрич, след като е посетила различни градове на страната като Варна, София, Русе, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Бургас, Ямбол, Шумен, Сливен, Ябланица.

Атрактивната експозиция ще бъде отворена за посещения от 22 октомври до 2 ноември 2012 г., в часовете от 8.30 -18.30, всеки делничен ден.  Входът е свободен.

Свързани заглавия
„Изложба за Библията“ е открита в Шумен

Библията, издадена с благословлението на Светия Синод на Българската Православна църква  и с илюстрациите на Гюстав Доре тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …