Начало / Свят / Холдън Колфийлд на Селинджър в нова книга

Холдън Колфийлд на Селинджър в нова книга

Холдън Колфийлд – прочутият персонаж на Дж. Д. Селинджър от класиката „Спасителят в ръжта”, ще бъде „взет назаем” в нова книга, съобщи „Гардиън”. В романа „In the Rye” (В ръжта) на младата писателка Мери О’Конъл Холдън отново ще кръстосва Манхатън, само че този път за да помогне на ученичка да намери учителката си по литература, която винаги е харесвала много романа на Селинджър.

„Когато бях на 13 прочетох „Спасителят в ръжта” и за мен беше ослепително преживяване. Тогава пожелах да стана писателка. Дори сега продължавам да изпитвам меланхолични чувства, когато се натъкна на изданието. Веднага се пренасям в старата спалня на родителите ми. По онова време ми се наложи да работя и работата ми беше свързана с обикаляне на Манхатън.Чувствах се, сякаш вървя ръка за ръка с Холдън”, коментира авторката, която завърши образованието си съвсем скоро и до момента има издадени една колекция разкази и един роман.

О’Конъл не е единствената, която заема персонажа. През 2009 г. шведския писател Фредрик Колтинг написа „60 Years Later: Coming Through the Rye” (60 години по-късно: През ръжта), в която Холдън Колфийлд е на 76-годишна възраст. Тогава Селинджър заведе дело срещу автора и в крайна сметка книгата беше спряна от разпространение в САЩ. До момента агента на автора, който почина през 2010 г., не коментира новата книга на О’Конъл. Не е ясно кога романа ще излезе на пазара.

Свързани заглавия
Ново доказателство за неизвестни ръкописи на Селинджър открито в писмо
Писма до приятел разкриват истинския Селинджър
Край на забраната!

Класиката на Селинджър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …