Начало / България / Христо Карастоянов представя „Емигрантът” на Владо Любенов

Христо Карастоянов представя „Емигрантът” на Владо Любенов

Днес, 16 октомври, ще се състои премиерата на романа „Емигрантът” от Владо Любенов, съобщи издателят „Жанет 45”. Представянето ще бъде в Американския център към Столична библиотека (площад „Славейков” №4) от 17,30 ч.

Книгата на Любенов ще представи писателят Христо Карастоянов, който казва за нея: „Това е един задъхан разказ за трескавото лутане между тук и там, между отсам и отвъд; разказ за непрекъснато заминаване и за вечното завръщане… Във времето, когато се кълнем, че уж Родината е там, където си, се оказва, че емигрантът е навсякъде емигрант. Но странно: „Емигрантът” не е мрачна история! Тук няма „отрицателни” герои, а пък „положителните” не са нито свръхгерои, нито ангели, нито дори мъченици… Защото всъщност истинският герой в тази книга е добротата. А според автора добротата е същинската нормалност.”

Владо Любенов е роден на 21 август 1961 г. в София. През 1986 г. завършва право в Софийски университет. От 1988 г. работи без прекъсване като адвокат в Балчик и София. Стихотворения на Любенов са печатани в списания „Пламък“, „Везни“, „Европа 2001“, „Палитра“, както и във вестниците „Сега“, „Дневник“, „Труд“, и други. Член е на Съюза на българските писатели от 1995 г.

„Емигрантът“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …