Начало / Свят / Поредицата „Дневникът на един Дръндьо” излиза в електронен формат

Поредицата „Дневникът на един Дръндьо” излиза в електронен формат

Джеф Кини е сред най-известните детски автори. Продадени са 75 милиона копия от поредицата му „Дневникът на един Дръндьо”, като книгите са преведени на 41 езика. До момента обаче те не бяха публикувани в електронен формат. Това обаче ще се промени. Първите 6 книги от серията ще бъдат достъпни на английски в е-вариант от 30 октомври, пише „Лос Анджелис Таймс”.

Новината съобщи издателството на поредицата, „Amulet Books”. Седмата част ще бъде публикувана в електронен и печатен формат едновременно – на 13 ноември.

Джеф Кини представи първата част безплатно в сайта Funbrain.com, където книгата все още е достъпна. Тя беше публикувана през 2007 г. и от тогава насам всяка творба от серията е абсолютен бестселър. Кини обясни защо до момента произведенията му не са публикувани в е-вариант.

„Първото поколение електронни четци не представяха книгата добре и аз не исках децата да останат с грешно впечатление. Сега устройствата са способни да представят една книга много по-убедително. Това е едното. Другото е, че много се колебаех дали трябва да правя подобна стъпка. Книгата е като съкровище за едно дете и не знаех дали трябва да я заменям. Впоследствие реших, че децата имат правото да имат книгите и в двата формата”, коментира 41-годишният автор.

Свързани заглавия
Джеф Кини, автор на „Дневникът на един Дръндьо”: Аз не написах това за вас, малчугани
Джеф Кини беше избран за писател на годината на наградите „Изборът на децата”
Дръндьо победи Хари Потър за детска книга на десетилетието

Книги от Джеф Кини тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …