Начало / Свят / Джони Деп влиза в издателския бизнес

Джони Деп влиза в издателския бизнес

Актьорът Джони Деп ще влезе в издателския бизнес, съобщи „USA Today”. Той ще си партнира с издателския гигант „HarperCollins” за създаването на ново издателство – „Infinitum Nihil”. То ще бъде автентично, открито и с визия, твърдят близки до актьора.

Сред книгите, които новата издателска къща ще публикува, е романът „House of Earth” от музиканта Уди Гътри. Гътри не успява приживе да види публикацията на своето произведение. Приходите ще отидат за дъщеря му Нора Гътри и неговата фондация. Творбата ще излезе през 2013 г. През 2015 г. Деп и Дъглас Бринкли, историк, ще публикуват „The Unraveled Tales of Bob Dylan” – творба за Боб Дилън, базирана на интервюта на Бринкли с големия изпълнител.

Актьорът заяви: „Ще направим всичко възможно, за да публикуваме материали, които си заслужават отделеното време, за да бъдат прочетени, които интересуват хората. Ще бягаме от клишета и ще даваме път на трудове, които трудно биха излезли в противен случай”.

Джони Деп е американски актьор, роден през 1963 г. Известен е със способността да се превъплъщава в най-разнообразни образи. Номиниран е за „Оскар” 3 пъти, но не е печелил. Смятан е за един от най-добрите актьори, които нямат „Оскар”. Много често работи с режисьора и негов приятел Тим Бъртън. Двамата са направили съвместно 7 филма. Сред популярните филми на Деп са „Едуард Ножиците”, „Дони Браско”, „Шоколад”, „Пътят към Невърленд”, серията „Карибски пирати”, „Обществени врагове” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

236391_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (21 ноември – 27 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сърце от Виктория Бешлийска 2. Без план Б от Лий Чайлд 3. …