Начало / Свят / Нов ужас от Р. Л. Стайн вече е на пазара

Нов ужас от Р. Л. Стайн вече е на пазара

Нова книга в жанр ужаси от автора на известната детска поредица „Goosebumps” –  Р. Л. Стайн, вече е на англоезичния пазар, съобщи huffingtonpost.com. „Red Rain” e публикувана от „Touchstone”. Стайн, който от много години пише страшни истории за деца, този път е решил да разнообрази, като напише книга за възрастни, в която децата са лошите герои.

Пътуваща писателка стига до Южна Каролина, където е застигната от ураган. След като бедствието отминава, тя открива две момчета, близнаци, които са сираци. За да помогне, писателката решава да ги осинови. В началото те изглеждат повече от благодарни. Впоследствие обаче се оказва, че това са може би най-злите деца на планетата Земя.

Стайн признава, че е написал тази книга след много молби на фенове на „Goosebumps” да напише нещо за тях. „Феновете на „Goosebumps” бяха на деца на 10, 12, 13 години, когато излязоха първите ми книги от тази поредица. Сега обаче са възрастни и трябваше да напиша нещо по-различно, за да им допадне. Трябва да се има предвид, че когато се пише ужаси за деца, се прави всичко възможно да стане ясно, че историята не може да се случи наистина. Когато публиката е от зрели хора обаче, нещата трябва да са много по-реални”, коментира автора.

Робърт Стайн или Р. Л. Стайн е американски романист, роден през 1943 г. Известен е с детската серия книжки „Goosebumps”, които са в жанр трилър/ужаси. Книгите му се продадени в умопомрачителните 300 милиона тираж в цял свят. В България през 2002 г. бяха излъчвани 20-минутни серии по книжките. Много от романите от поредицата са преведени на български език. Стайн е наричан „Стивън Кинг на детската литература”.

Книги от Р. Л. Стайн тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …