Начало / България / „24 чисто нови приказки“ ще бъдат представени в Балабановата къща

„24 чисто нови приказки“ ще бъдат представени в Балабановата къща

Днес, 10 октомври, от 18 ч в Балабанова къща, Стария Пловдив, ще бъде представена новата книга с приказки на Величка Настрадинова. „24 чисто нови приказки“ са своеобразно продължение на  „33 приказки и половина“. Само че са чисто нови. И в тях става дума за сови, светулки, папагали, феи, котки, мравки, ветрове, мишлета, стрелци… Премиерата ще бъде водена от писателя Владимир Янев.

Величка Настрадинова е родена в Пловдив. Завършва Българската държавна консерватория в София. Работи като артист-оркестрант в Пловдивската филхармония и като преподавател по камерна музика в Музикалното училище в Пловдив.

Автор е на романите за възрастни: „Елтимир Тертер“, „Аз съм царят“, „Инвенция прима“, „За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството“,на сборници с разкази: „Забравени песни“,“Несериозни разкази“, на фантастика: „Госпожица Вещицата“, „Белите на доктор Беля“, „Невероятната Марта“ , „У лукоморие дуб зелен“(на руски език) на детски книги:  „Дядо Пип“, „Сърдитият дядо Пиперко“, „Закриването на Америка“, „Къдрави приказки“, „25 приказки и половина“.

Книги от Величка Настрадинова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …