Начало / България / Мирослав Пенков ще раздава автографи в София

Мирослав Пенков ще раздава автографи в София

Специално за българските читатели Мирослав Пенков ще раздава автографи на 13.10 (събота) от 16.00 ч. в книжарницата в Мол София, бул.”Ал. Стамболийски” № 101, съобщи издателят „Сиела”.

Българският писател Мирослав Пенков спечели международната награда на Би Би Си за кратък разказ със своята творба „На изток от Запада“.
Разказът е включен в едноименния сборник на автора. Конкурсът на британската телевизия за разказ се провежда от 2006 г. Тази година  в него  вземат участие и чуждестранни автори в чест на Олимпийските игри. Догодина той отново ще бъде само за автори, живеещи в Обединеното кралство. Съдиите от журито заявиха, че са били единодушни в избора си за разказа  на Пенков за живота в България по време и след Студената война. Според  организаторите „На изток от Запада*“ изследва „трудностите за любовта,  връзките и идентичността в регион, сполетян от конфликти“.

Десет творби бяха подбрани в тазгодишния списък на номинирани кандидати  за наградата вместо обичайните пет. Тя бяха излъчени по Радио 4 през  последните две седмици в изпълнение на водещи британски актьори.

Мирослав Пенков пристига в България непосредствено след участие в  литературен фестивал в югозападния английски град Челтнъм.

„На изток от Запада“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …