Начало / България / ХХІХ издание на Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“

ХХІХ издание на Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“

За 29-и път Библиотека „Родина“ и Община Стара Загора канят млади автори от 14 до 25 години (навършени през календарната година), без издадена стихосбирка да участват в едно от задължителните есенни културни събития – Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, съобщи dariknews.bg.

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. И той го прави вече близо 3 десетилетия.
Конкурсът „Веселин Ханчев“ се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и Къща музей „Гео Милев“.
Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години за календарната година, които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра. Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по e-mail или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника, не по-късно от 12 октомври, включително, на посочените адреси:

Библиотека „Родина“
бул. Руски 17
6000 гр. Стара Загора
е-mail: lib@rodina-bg.org
www.rodina-bg.org
тeл./факс: 042/ 603 950; тел.: 042/ 623 855, 630 113; GSM: 0886 463 731

или

Община Стара Загора
отдел „Култура и вероизповедания“
бул. Цар Симеон Велики 107
6000 гр. Стара Загора
тел.: 042/ 614 862, 614 863

Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години. Присъждат се три награди, като първата е издаване на самостоятелна стихосбирка и Златното яйце.

Резултатите от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 2 ноември.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …