Начало / Свят / „HarperCollins” издава непубликувана поема на Толкин

„HarperCollins” издава непубликувана поема на Толкин

Едно от най-големите издателства в света – „HarperCollins”, ще издаде непубликувана до момента поема на Дж. Р. Р. Толкин, съобщи thebookseller.com. „The Fall of Arthur” е написана още преди „Хобитът”. Произведението ще излезе на 23 май 2013 г.

Творбата представлява разказ в стихотворна форма. Към изданието, което ще излезе догодина, ще са включени бележки и коментари към него, дело на Кристофър Толкин. Той е най-малкият син на големия писател и в момента е на 87 години. Кристофър Толкин е и водеща фигура в агенцията, която се разпорежда с интелектуалното наследство на автора.

Кристофър Толкин коментира: „Добре известно е, че старата история на Севера беше слабост на баща ми”. Вече са сключени и няколко договора за превеждане на произведението. Все още правата за филмирането му обаче не са продадени.

Крис Смит, редактор в „HarperCollins”, заяви: „Това е шедьовър. Той вдъхва нов живот в позабравени , легендарни герои. Крал Артур е описан по невероятен начин, като комплексна личност, която трябва да се въздигне сред предателства и да спаси кралството си от Мордред Узурпатора”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2389samladeVerk

Роман за любовта към книгите спечели наградата „Август Стриндберг”

Най-престижното шведско отличие отиде при Лидия Сандгрен Психолог по образование, тя работи върху дебюта си …

Един коментар

  1. Толкин 1996б: Толкин, Джон Роналд Руел. Недовършени предания, книга втора. Под редакцията на Кристофър Толкин. Превод от английски Любомир Николов. София: АБАГАР ХОЛДИНГ – София, 1996.