Начало / Свят / „HarperCollins” издава непубликувана поема на Толкин

„HarperCollins” издава непубликувана поема на Толкин

Едно от най-големите издателства в света – „HarperCollins”, ще издаде непубликувана до момента поема на Дж. Р. Р. Толкин, съобщи thebookseller.com. „The Fall of Arthur” е написана още преди „Хобитът”. Произведението ще излезе на 23 май 2013 г.

Творбата представлява разказ в стихотворна форма. Към изданието, което ще излезе догодина, ще са включени бележки и коментари към него, дело на Кристофър Толкин. Той е най-малкият син на големия писател и в момента е на 87 години. Кристофър Толкин е и водеща фигура в агенцията, която се разпорежда с интелектуалното наследство на автора.

Кристофър Толкин коментира: „Добре известно е, че старата история на Севера беше слабост на баща ми”. Вече са сключени и няколко договора за превеждане на произведението. Все още правата за филмирането му обаче не са продадени.

Крис Смит, редактор в „HarperCollins”, заяви: „Това е шедьовър. Той вдъхва нов живот в позабравени , легендарни герои. Крал Артур е описан по невероятен начин, като комплексна личност, която трябва да се въздигне сред предателства и да спаси кралството си от Мордред Узурпатора”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …

Един коментар

  1. Толкин 1996б: Толкин, Джон Роналд Руел. Недовършени предания, книга втора. Под редакцията на Кристофър Толкин. Превод от английски Любомир Николов. София: АБАГАР ХОЛДИНГ – София, 1996.