Начало / България / Месец на „Глобални библиотеки“ провеждат в Бяла

Месец на „Глобални библиотеки“ провеждат в Бяла

През октомври читалищната библиотека в град Бяла организира прожекции на филми и литературни прочити за учениците и малчуганите в общината, съобщи БГНЕС.

Библиотеката обслужва населението на града, на околните населени места от общината и голяма част от младите хора (предимно учениците от ОУ „Отец Паисий“, Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм и студенти във висшите училища в гр. Варна). През 2009 г. библиотеката спечели проект към Програма „Глобални библиотеки-България“. С този проект на библиотеката бяха доставени 6 нови компютри за ползване на интернет, мултифункционално устройство (ксерокс, принтер, скенер и факс) и мултимедия с екран – всички регистрирани читатели на библиотеката ползват услугата „Безплатен достъп до Интернет“. Чрез тази техника в библиотеката редовно се провеждат различни обучения и занимания с децата от ОУ „Отец Паисий“.

Учениците от ІІ до VІІІ клас посещават библиотеката, в която с помощта на мултимедията се презентират филми по изучавани произведения в училище съобразени с учебните планове. Гледат се филмите: „Ян Бибиян“, „Приключенията на Лукчо“, „Приключенията на барон Мюнхаузен“, „Принцът и просякът“, „Крадецът на праскови“, „Немили-недраги“, „Под игото“, „Приказка без край“ и още много други филмирани произведения, които се изучават в училище. Предвидени са занимания и с най-малките граждани на Бяла – децата от детска градина „Първи юни“, на които ще се четат детски книжки, ще се презентират детски приказки и т.н.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …