Начало / България / Месец на „Глобални библиотеки“ провеждат в Бяла

Месец на „Глобални библиотеки“ провеждат в Бяла

През октомври читалищната библиотека в град Бяла организира прожекции на филми и литературни прочити за учениците и малчуганите в общината, съобщи БГНЕС.

Библиотеката обслужва населението на града, на околните населени места от общината и голяма част от младите хора (предимно учениците от ОУ „Отец Паисий“, Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм и студенти във висшите училища в гр. Варна). През 2009 г. библиотеката спечели проект към Програма „Глобални библиотеки-България“. С този проект на библиотеката бяха доставени 6 нови компютри за ползване на интернет, мултифункционално устройство (ксерокс, принтер, скенер и факс) и мултимедия с екран – всички регистрирани читатели на библиотеката ползват услугата „Безплатен достъп до Интернет“. Чрез тази техника в библиотеката редовно се провеждат различни обучения и занимания с децата от ОУ „Отец Паисий“.

Учениците от ІІ до VІІІ клас посещават библиотеката, в която с помощта на мултимедията се презентират филми по изучавани произведения в училище съобразени с учебните планове. Гледат се филмите: „Ян Бибиян“, „Приключенията на Лукчо“, „Приключенията на барон Мюнхаузен“, „Принцът и просякът“, „Крадецът на праскови“, „Немили-недраги“, „Под игото“, „Приказка без край“ и още много други филмирани произведения, които се изучават в училище. Предвидени са занимания и с най-малките граждани на Бяла – децата от детска градина „Първи юни“, на които ще се четат детски книжки, ще се презентират детски приказки и т.н.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …