Начало / Свят / Лондонски икономически университет купи библиотеката „The Women’s Library”

Лондонски икономически университет купи библиотеката „The Women’s Library”

Лондонският икономически университет „The London School of Economics” купи женската библиотека „The Women’s Library”. Макар да имаше много протестиращи, които не желаеха покупката да се осъществи, тя все пак стана факт и библиотеката ще трябва да промени местоположението си. До момента тя се помещаваше в „London Metropolitan University”.

В „The Women’s Library” има над 60 000 книги, памфлети, трудове относно феминизма и книги от нулеви серии на някои от най-значимите писателки, като Вирджиния Улф и сестрите Бронте. Когато отваря за първи път, се казва „Библиотека от лондонското общество в услуга на жените”.

Професор Крейг Калхун, директор на „The London School of Economics”, заяви: „Тази изключително стойностна колекция трябваше да бъде спасена и аз се радвам, че ние поемаме отговорността. Убеден съм, че библиотеката ще пасне при нас”.

Макар да беше ясно, че женската библиотека ще смени местоположението си, защото „London Metropolitan University” нямаше финансовата възможност да продължи да я издържа, активистите не са доволни. „Смяната на местоположение ще повлияе зле на колекцията. Тя няма да притежава същата историческа стойност вече”, коментира говорителят на кампанията, организирана за спасяване на библиотеката.

Свързани заглавия
Активисти протестираха в подкрепа на женската библиотека „The Women’s Library”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

R

Десет нови книги в седмичната класация на „Ню Йорк Таймс“ (9 май – 15 май)

Три от тях са в раздел художествена литература и сюжетите им се въртят около престъпни …