Начало / Свят / MGM ще филмира руската фантастика „Метро 2033”

MGM ще филмира руската фантастика „Метро 2033”

Американската компания „Метро Голдуин Майер” е получила правата за екранизация на романа на известния руски писател Дмитрий Глуховски „Метро 2033”, съобщи filmpro.ru. Сценарист ще бъде  Ф. Скот Фрейзър , а продуцент Марк Джонсън – участвал в създаването на „Хрониките на Нарния”. Дмитрий Глуховски няма да има права при създаването на филма.

„Метро 2033” е постапокалиптичен роман, който описва живота на хората в московското метро след ядрена война. Първоначално е публикуван в Интернет, където се появява глава след глава, веднага щом бъдат написани.

Публикувана е от издателство «Эксмо» през 2005 г. и е преиздадена през 2007 г. от издателство «Популярная литература». На литературния конкурс „Еврокон” романът получава награда за най-добър дебют на 2007 г.. На български книгата е издадена през 2008 г. По мотиви на романа е разработена компютърна игра, която излиза на 16 март 2010 г.

Дмитрий Глуховски е роден в Москва през 1979 г. Учи четири години и половина в Израел, живее една година в Германия и три във Франция. Автобиографията му включва работа за „Радио России“, за телевизионната и радио компания „Дойче Веле“, за каналите „Евронюз“ и „Russia Today“ , бил е член на Кремълския пул. Част от съдбата му е работата като военен кореспондент в Абхазия и Израел, в град Кириат-Шмон, върху който се стоварват 80 % от ударите на „Хизбула“. Част от митологията за него са подозренията на колегите му от „Евронюз“, че е шпионин, защото просто „не може млад човек на 23 години да знае пет езика и да не работи в разузнаването“.

„Метро 2033” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

798117_970416

Библиотеката с най-красиво стълбище е в Айова

Пищната сграда подчертава красотата на столицата Де Мойн Първият библиотекар в американския щат е назначен …