Начало / Свят / Огромна колекция на творчеството на Хемингуей дарена на американски университет

Огромна колекция на творчеството на Хемингуей дарена на американски университет

Огромна колекция на творчеството на Ърнест Хемингуей беше дарена на американския университет „University of South Carolina”, съобщи huffingtonpost.com. Едгар Грисъм – физик от Мисисипи, е събирал всяко произведение на известния писател, публикувано на английски език, през последните 50 години.

Колекцията включва около 1 200 издания на романи, както и 2 500 допълнителни артикула, като статии, анализи и т.н. „Аз имам най-завършената колекция на неговите творби. Няма друга подобна”, гордо твърди Грисъм. Колекцията съдържа много редки издания като нулева серия от „И изгрява слънце” и сред първите отпечатвания на „The Torrents of Spring” и „In Our Time”.

Грисъм е имал възможност да продаде много от материалите и да изкара доста пари, но още преди години решил, че трудът му трябва да се изследва от учените. „Мога да ви разкажа много истории за учени, специалисти по творчеството на Хемингуей, които ми казаха да си гледам работата. Не вярваха, че аматьор е способен на подобно нещо”, казва той.

От катедрата по английски език на университета заявиха: „Това е изключителен източник на информация. Станахме единственото място на света, на което има толкова богата колекция от материали на Хемингуей”.

Книги от Ърнест Хемингуей тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици Имената, които припомняме всяка седмица, са на …