Начало / Свят / Муамар Кадафи бил безскрупулен изнасилвач

Муамар Кадафи бил безскрупулен изнасилвач

Книга на френската журналистка Аник Козани разкрива, че бившият ръководител на Джамахирията Муамар Кадафи е имал “пълен“ харем с отвличани момичета, които изнасилвал “денонощно“, съобщи КРОСС . В „Les proies, dans le harem de Kadhafi” (“Харемът на Кадафи“) журналистката на вестник “Монд“ твърди, че се е сдобила с потресаващи свидетелства на жени, които са били в тези “затворени кръгове“.

Пред медии в родината си тя споделя, че “книгата е скъпа изповед на момичетата, на които животът им е станал кошмар, когато заради красотата си са попаднали в ръцете на либийския владетел“.

“Те трябваше да станат негови робини, които е използвал, когато е имал нужда“, посочва репортерката. Според неяq харемът на Кадафи, който е бил поместен в приземния етаж на неговата резиденция се е състоял от няколко десетки стаи и апартаменти, в които живеели постоянно “богоизбраните“. Според свидетелствата им, публикувани за пръв път от скандалната журналистка, те са били привиквани по всяко време в покоите на Кадафи, където трябвало да задоволяват сексуалния му нагон.

“Кадафи ги е заплашвал, удрял, изнасилвал, гаврил се с тях, мъчил ги е, защото по този начин, чрез унижението им той е смятал, че показва своята доминация“, твърди журналистката.

Преди да постъпят в “харема“ момичетата било обстойно преглеждани от лекарски екип и след това затваряни при другите „амазонки“ – сексуални робини.
С течение на времето те били изнасилвани, бити и дрогирани, и карани да участват в оргии. Ако някоя проговорела, това можело да й коства живота.

Според нея засега се знае със сигурност, че бившият лидер на Джамахирията е имал осем робини и десетки любовници, някои от които произхождали от видни семейства.
Муамар Кадафи беше убит в родния си град Сирт на 20 октомври 2011 г.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …