Начало / Свят / Бивша приятелка на Джак Керуак пуска книга за тяхната връзка

Бивша приятелка на Джак Керуак пуска книга за тяхната връзка

Джойс Джонсън – писателка и бивша приятелка на Джак Керуак, ще публикува книга за тяхната връзка, съобщи „Гардиън”. Творбата със заглавие „The Voice Is All: The Lonely Victory of Jack Kerouac” излиза този месец. В книгата Джонсън разкрива подробности от живота на известния автор, както и техните взаимоотношения.

Тя разбива мита, че творчеството на Керуак е плод на спонтанни емоции. Макар той да твърди, че „По пътя” е резултат на енергиен импулс и е написан за 3 седмици през 1951 г., Джонсън твърди, че писателят е прекарал години в проучвания, за да подготви произведението си. Тя го описва като много странен човек, който се отнасял с нея ужасно, но въпреки това бил любовта на живота й.

77-годишната Джонсън е на 21, когато среща Керуак. „Той нямаше къде да живее, нямаше и пари. Аз бях млада писателка със собствен апартамент. Алън ни уреди среща (Алън Гинсбърг – известен поет). Той стана знаменитост след излизането на „По пътя”. Трудно го понасяше. Не можеше да се задържи на едно място задълго. Чувстваше се изтощен от настоящето”.

Двамата прекарват две години заедно. Относно най-известната творба на Керуак, Джонсън казва: „Беше дълъг процес. Всеки параграф трябваше да бъде поема”.

Джойс Джонсън е американска писателка, родена през 1935 г. Тя е известна най-вече с мемоарите си „Minor Characters”, публикувани през 1987 г.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …