Начало / България / Столичната библиотека организира четене на чужди езици (обновена)

Столичната библиотека организира четене на чужди езици (обновена)

По повод Деня на езиковото многообразие – 26 септември, направление „Център за интеркултурен диалог“ организира четене на чужди езици, съобщи на страницата си в интернет Столичната библиотека.

Институцията кани читателите да се включат с четене на кратък откъс от любимо произведение на английски, испански, китайски, немски, португалски, руски, турски или други езици.

Целта е да се подкрепи идеята за изучаване на чужди езици във всички възрасти и да се чества многоезичието, залегнало в основата на Европейския съюз. Повече информация на тел. 02/80 15 903 или на e-mail dialog.21@abv.bg

26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 г., информира Институт „Сервантес“. Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа. И тази година културните институти и посолствата на европейските държави в България организират разнообразна културна програма с цел  да насърчи изучаването на чужди езици. В градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата където ще има редица културни прояви, свързани с езиците на страните участници.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

229239_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 юни – 20 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Съседи от Даниел Стийл 2. Нощна музика от Джоджо Мойс 3. Мисия …