Начало / България / Излезе книга с емигрантски интервюта

Излезе книга с емигрантски интервюта

Излезе книгата на Зоя Захариева-Цанкова „Щастлива емигрантска песен няма”, в която са събрани 27 интервюта с политически емигранти от времето на комунизма, съобщи БНР.

Става дума за съдбите на хора, дръзнали да напуснат родината си по време на тоталитарния режим и да изградят отново живота си в чужбина благодарение на собствените си способности и качества.

Сред героите на книгата са художникът Илия Григоров, бизнесменът Джеймс Вълков, общественикът Димитър Паница, писателят Стефан Груев, поетесата Жени Заимова, проф. Минко Балкански, проф. Марин Пундев, писателят-психиатър д-р Любомир Канов.

Зоя Захариева разговаря с тях не само за перипетиите, през които са минали, но и за историята и психологията на българина; за геополитика и пътя на страната ни, за истината за емиграцията и за провокаторите в нея, за пораженията от комунизма върху психиката и морала на българина и белезите на мисленето му 20 години след началото на прехода. И макар че някои от интервютата са правени преди години, те звучат достатъчно актуално и днес.

Книгата тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …