Начало / Свят / „Родният дом” на Хари Потър се продава за 950 000 лири

„Родният дом” на Хари Потър се продава за 950 000 лири

Старинна къща, в която съгласно сагата за Хари Потър е роден директорът на училището „Хогуъртс” Албус Дъмбълдор и самият Хари, е обявена за продан, съобщи британският „Телеграф”. Продажната стойност на дома е 950 хил. паунда.

Имотът, известен като de Vere House, е построен през ХІV век. Намира се в английското градче Лавенхъм, графство Съфолк. Къщата е била използвана за създаването на селцето Годрикс Холоу във филма „Хари Потър и Даровете на смъртта”.

Заради това, че става известна в поредицата на Роулинг, сградата става привлекателна и за фотографите и феновете на поредицата.

Сегашните собственици на  de Vere House живеят там от 20 години. Причината за продажбата, е че феновете на Хари Потър притесняват семейство Ранзета, които искат да си запазят тихия и спокоен живот.

Старинната къща разполага  разполага с три спални, приемна зала, фоайе, трапезария, кухня, перално помещение, две бани и таванско помещение. В отделно крило е разположена читалня, още един хол, трапезария, две спални и баня.

Фото: http: rt.com

Поредицата за Хари Потър тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …