Начало / България / Митко Динев с титлата „Баш Каунь” за 2012 г.

Митко Динев с титлата „Баш Каунь” за 2012 г.

Митко Динев от Стара Загора спечели наградата „Баш Каунь” от VІ международен хумористичен литературен конкурс „Каунь 2012“, съобщи haskovo.info. Церемония по награждаването се състоя в ДКТ „Иван Димов“ в Хасково.

Митко Динев е роден през 1950 г. Той е фабрикант, капиталист, чорбаджия-изедник и поет с китара. Инженер е по професия. Автор е на четири стихосбирки с остра политическа и социална сатира, на повече от 1200 епиграми, на три диска.

Първа награда в раздел „поезия“ получи авторът на песента „Всичко ми е наред“ Петър Софрониев. След него се нареди софиянката Светлана Йонкова. Третото място си разделиха хасковлийката Росица Станева и Калина Щерева от Велико Търново.

За „проза“ първото място отиде при Сергей Трайков от Враца. Втора в тази категория стана Марта Радева от Велико Търново, а трета -. Марта Борисова от Варна.
Специалната награда за афоризъм отиде при сърбина Горан Чаличанин. За втора поредна година приза за млад автор заминава за Бургас. Неин притежател е Михаела Нанева.
Специални гости на събитието бяха сърбите от Златна кацига и Крушевац, клуб „Зевзек“ – Смолян, клуб „Морски таралеж“ – Бургас, приятели на академия „Каунь“ от София и Кубрат.

Зрителите в залата на театъра се насладиха на изпъленията на новосформирания дует „Каунь“, балетите „Тангра“ и „Рона“, група „Крейзи степ“ към читалище „Климент Охридски“ и магиите на димитровградски фокусник.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …