Начало / България / Фондация „Америка за България” дари 2 000 книги на Габрово

Фондация „Америка за България” дари 2 000 книги на Габрово

2000 книги на английски език ще получи Регионалната библиотека в Габрово като дарение от фондация „Америка за България”. Фондацията дари 420 книги и на езиковата гимназия в Ловеч. Това са първите две дарения от пилотния проект на „Америка за България”, съобщи за БНР Иванка Цанкова – директор „Образование и библиотеки” към фондацията. Според нея библиотеките в България са в окаяно състояние, а в половината български училища те липсват:

Това е първото училище, в което ние експериментираме тази програма. Тя свързва интересите на езиковото училище с интересите на една частна инициатива. Фокусираме върху дигитализирането на хартиените каталози на академичните библиотеки и връзването им в мрежата, така че да могат да си споделят ресурсите като първа стъпка.

Следващата стъпка е да ги вържем в глобалната мрежа и нашите ресурси да бъдат достъпни и извън България”, уточни Цанкова.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225956_b

„Сицилианецът“ ни показва какво се случва с криминалната проза, когато тя е в ръцете на майстор, който не следва чужди правила, а създава свои

Годината е 1950-а. Събитията в шедьовъра „Кръстникът“ се преплитат с тези в неговия събрат „Сицилианецът“ …