Начало / България / „Приказки за меланхолични деца” на Тодор П. Тодоров излиза на немски

„Приказки за меланхолични деца” на Тодор П. Тодоров излиза на немски

От 14 септември в немските книжарници и в Amazon ще се продава книгата на Тодор П. Тодоров “Hexen, Mörder, Nixen, Dichter: Dunkelmagische Geschichten “, издание на Größenwahn от Франкфурт на Майн. Авторът ще я представи в няколко немски града и на Франкфуртския панаир на книгата през октомври.

Българското заглавие на книгата е със заглавие „Приказки за меланхолични деца”.

„Деветнадесет омагьосани истории за пораснали деца. Нощ, тайнствени куфари, сънища, очи, неустоими жени, мъже убийци и поети и други сенчести думи бродят из страниците на книгата. „Приказки за меланхолични деца” е сборник с разкази и мрачно-магични истории за нощно четене. Илюстрирано с тематични фотографии на автора, това е четиво, което увлича и окото, съблазнява, плаши, топли. Като убежище за тайнолюбиви, неспящи деца”, гласи анотацията на издателството, което сравнява писателя с Дейвид Линч. Серия от снимки на разказвача служат за илюстрация на оригиналните истории.

Тодор П. Тодоров (35) e от София, доктор по философия и преподавател по Философия на средновековието и ренесанса и Ислямска философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Чете курс по фотография в специалност Културология. Автор е на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Любител и идеолог на нощното четене.

„Приказки за меланхолични деца” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

misli-kato-monah-obichay-uma-si-v-pokoy-i-tseleustremenost-vseki-den-30

“Мисли като монах” и обучавай ума си в покой

Скъпи почитатели на книгите за самоусъвършенстване, моля запознайте с чаровния Джей Шети Той е тук, …