Начало / Свят / Аудио вариант на „По следите на изгубеното време” излиза през октомври

Аудио вариант на „По следите на изгубеното време” излиза през октомври

Издателството за аудиокниги „Naxos AudioBooks” ще публикува „По следите на изгубеното време” от Марсел Пруст в аудио вариант, информира thebookseller.com. Седемтомната класика ще бъде на 120 диска, а дължината на целия запис е около 150 часа. Творбата ще излезе на 29 октомври на цена 380 паунда.

Гласът на записа ще бъде на актьора, специализирал в аудио книги, Невил Джейсън. Той коментира: „В началото се страхувах. Записвам книги през целия си живот, но това произведение е огромно. Не само като брой думи – над 1 милион – но и като обхват. Но една сутрин осъзнах, че съм длъжен да се захвана”. За Джейсън това е втори запис на творбата на Пруст. За първи път той я записва между 1991 и 2000 г.

Марсел Пруст е френски писател, критик и есеист, роден през 1871 г. Той е представител на модернизма, използва „поток на съзнанието” – предава събития, спомени, впечатления, настроения и състояния така, както възникват в съзнанието на разказвача и персонажите. Най-известната му книга е „По следите на изгубеното време”, публикувана между 1913 г. и 1927 г. Пруст умира през 1922 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

skynews-hilary-mantel-harpercollins_5908782

И една от най-популярните английски писателки ни напусна

Силата ѝ бяха историческите романи Хилари Мантел отрасва в следвоенните десетилетия – това се е …