Начало / Свят / Писател разкрит, че сам си пише ревюта в „Амазон”

Писател разкрит, че сам си пише ревюта в „Амазон”

Криминалният писател Р. Дж. Елрой беше разкрит, че сам си пише великолепни ревюта на книгите си в „Амазон”, съобщи gawker.com. Освен това той критикувал и свои колеги, пишейки колко лоши са техните произведения, под псевдонима „Никодимъс Джоунс”. Елрой беше разобличен в „Туитър” от друг автор – Джеръми Дънс.

След като беше разкрит, Елрой нямаше друг избор, освен да си признае. „Ревютата са мои. Съжалявам с цялото си сърце за замъглената преценка и затова, че позволих на личните пристрастия да надделеят. Извинявам се на моите читатели и на читателската общност”, каза той в изявление.

Р. Дж. Елрой е автор на бестселъри като „A Simple Act of Violence” и „A Quiet Belief in Angels”. Носител е на наградата „Theakstons Old Peculier” за 2010 г. В ревютата, той нарича произведенията си  „модернистичен шедьовър” и твърди, че„тази книга ще докосне твоята душа”. След като стана ясно, че се хвалил сам, той беше жестоко разкритикуван от Асоциацията на криминалните писатели.

„Елрой пише 5-звездни ревюта, възхвалявайки собствения си гений. Освен това пише боклуци за творчеството на други писатели. Сам да се хвалиш е жалко. Нямам време дори да коментирам подобни неща”, заяви Дънс.

 

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …