Начало / България / Излиза български научнофантастичен роман, вдъхновен от легендата за Гилгамеш

Излиза български научнофантастичен роман, вдъхновен от легендата за Гилгамеш

Българският научнофантастичен роман „Ернам” от 3 септември (понеделник) ще бъде във всички книжарници. Книгата е силно повлияна от древните героични епоси и съчетава умело различни жанрови похвати. Авторите са Анатоли Кръстев и Тодор Касабов. Автор на корицата е небезизвестният художник Димитър Стоянов-Димо (нашумял още от времето на списание Дъга).

„Ернам” черпи директни влияния от хилядолетния „Епос за Гилгамеш”, който през вековете е оказал несравнимо културно въздействие върху няколко континента.

Със своите неизбежни и логични паралели, подсещащи ни за любими фантастични произведения, както и с увлекателния стил, разкриващ причудлива фабула и превъзходни игри на въображението, „Ернам” е роман, който заслужено беше включен в харизматичната литературна поредица на „Изток-Запад” „Magica”, приютила досега такива автори като Феликс Палма, Макс Брукс и Шърли Джаксън. „Magica” скоро ще зарадва читателите си и с нови предложения от Гийом Мюсо, Ан Райс и Карлос Руис Сафон. Освен това „Ернам” е една от книгите, спечелили конкурса за непубликувана българска фантастика,  организиран от издателство „Аргус” през 2008 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …