Начало / България / Излиза български научнофантастичен роман, вдъхновен от легендата за Гилгамеш

Излиза български научнофантастичен роман, вдъхновен от легендата за Гилгамеш

Българският научнофантастичен роман „Ернам” от 3 септември (понеделник) ще бъде във всички книжарници. Книгата е силно повлияна от древните героични епоси и съчетава умело различни жанрови похвати. Авторите са Анатоли Кръстев и Тодор Касабов. Автор на корицата е небезизвестният художник Димитър Стоянов-Димо (нашумял още от времето на списание Дъга).

„Ернам” черпи директни влияния от хилядолетния „Епос за Гилгамеш”, който през вековете е оказал несравнимо културно въздействие върху няколко континента.

Със своите неизбежни и логични паралели, подсещащи ни за любими фантастични произведения, както и с увлекателния стил, разкриващ причудлива фабула и превъзходни игри на въображението, „Ернам” е роман, който заслужено беше включен в харизматичната литературна поредица на „Изток-Запад” „Magica”, приютила досега такива автори като Феликс Палма, Макс Брукс и Шърли Джаксън. „Magica” скоро ще зарадва читателите си и с нови предложения от Гийом Мюсо, Ан Райс и Карлос Руис Сафон. Освен това „Ернам” е една от книгите, спечелили конкурса за непубликувана българска фантастика,  организиран от издателство „Аргус” през 2008 г.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …