Начало / Свят / Домът на Джон Ъпдайк ще стане музей

Домът на Джон Ъпдайк ще стане музей

Домът, в който е израснал американският писател Джон Ъпдайк, в Пенсилвания е купен от неправителствената организация „Обществото на Джон Ъпдайк”. Тя ще го възстанови и превърне в музей, съобщи Associated Press.

Къщата в Шилингтън, на около 80 км северозападно от Филаделфия, е струвала 180 хил. долара. Носителят на наградата „Пулицър“ е живял в нея до 13-годишна възраст. Купувачите се надяват, че постройката от 1900 г. може да бъде запазена и да бъде възстановена да изглежда така както когато Ъпдайк я е обитавал, съобщи dnevnik.bg. Създателите на музея ще търсят дарени предмети и негови произведения, които да излагат вътре.

Ъпдайк e автор на множество романи и сборници с разкази, като най-известна е поредицата за Хари Ангстром „Заека“ – „Заеко, бягай“, „Заека се укроти“, „Заека богат“ и „Заека се завръща“, за два от които получава „Пулицър“, както и „Кентавърът“ и „Вещиците от Ийстуик“.

Писателят почина през 2009 г. на 76 години.

Книги от Джон Ъпдайк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …