Начало / България / Първа книга на T. A. Барън на български излиза през септември

Първа книга на T. A. Барън на български излиза през септември

В началото на септември на българския книжен пазар ще излезе книгата „Мерлин: Изгубените години”. Фентъзито ще бъде публикувано от издателство „ ProBook”. Това е първата книга на американския писател T. A. Барън, която се превежда на български.

В нея писателят възражда старите келтски легенди за крал Артур, Моргана и рицаря Ланселот, за да създаде една завладяваща и четяща се на един дъх приказна история. Повествованието е фокусирано върху детските години на легендарния магьосник Мерлин. Под крилото на мистериозна жена, която се кълне, че е неговата майка, момчето без памет опознава света на келти и друиди. Но за да открие своята идентичност и тайната на собствената си сила, трябва да предприеме пътешествие до остров между небето и земята. Неговите жители му разкрият, че съдбата на това място и неговата собствена са мистериозно свързани, а той е орисан да стане най-великият магьосник на всички времена

Т.А. Барън отрасва в ранчо в Колорадо и пътува много като стипендиант на „Роудс”. Напук на мечтата му да стане писател никой не иска да публикува първия му роман. Присъединява се към бизнес предприятие, като в крайна сметка му става президент.
През 1989 г. изненадва партньорите си и се мести обратно в Колорадо, за да стане писател и природозащитник. Оттогава е написал над 20 романа, които се приемат от читателите ентусиазирано. Много от творбите му са се превърнали в международни бестселъри.
Печели наградата „Наутилус“, която се връчва на книги, вдъхновяващи един по-добър свят. Получава признание от Американската библиотечна асоциация и Международната читателска асоциация.
През 2000 г. основава национална награда „Глория Барън” за млади хора, допринесли за общността си или за околната среда. Тя се връчва всяка година на 25 активни в обществото момчета и момичета.
Когато не пише или не изнася лекции, Т. А. Барън участва в множество комисии, включително в управлението на университета „Принстън”. Помогнал е за създаването на Принстънския институт за околната среда и Обществото за дивата природа, което му връчва най-високото отличие за защита на природата.

ОТЗИВИ
„Роман, пропит с вълшебство.“
„Ню Йорк  таймс”

„Изключително начало, едно увлекателно и дълбоко лично приключение.“
Лойд Аликзандър

Прочетете още

награда

Ясни са номинациите за Награда „Хеликон“ през 2021 г.

Тази година е специална за Награда “Хеликон“, защото съвпада с нейното 20-то, юбилейно издание Жури …