Начало / България / Ново издание на „Играта на Ендър”

Ново издание на „Играта на Ендър”

„Играта на Ендър” на Орсън Скот Кард – една от знаковите книги на последните десетилетия отново е на книжния пазар. Книгата излиза със знака на „Ера”.

„Играта на Ендър” е спечелила милиони читатели по света, награждавана и всепризната за един от върховете във фантастиката. Надхвърлил рамките на жанра, романът е философски трактат за общуването и човешките взаимоотношения, самотата и моралния избор.

Близка по дух с „1984” и „Прекрасният нов свят”, „Играта на Ендър” е първа книга от легендарната сага на Кард. Романът и неговото продължение „Говорителя на мъртвите” са носители на наградите „Хюго” и „Небюла”, а авторът е единственият, печелил най-престижните отличия за фантастика в две поредни години.
През 2013 г. предстои филмовата премиера на „Играта на Ендър”с участието на Харисън Форд, Бен Кингсли и Ейса Бътърфилд.

Орсън Скот Кард (61) е американски писател на научна фантастика. Той е учил право в университета в щат Юта. Има магистърска степен по английска филология и е професионален театровед.
Първото му научно-фантастично произведение е разказа „Ender’s Game“, който излиза през 1977 г. С този разказ той поставя началото на поредица, която развива със следващите си романи. Автор е на фентъзи серията „Alvin Maker“, която му печели известност и сред почитателите на този жанр.
Награден е с премията на Джон Кемпбъл за най-обещаващ дебют през 1977 г. Четири негови произведения са отличени с приза „Хюго”, шест с награда „Locus Poll“, две „SF Chronicle“, две с  „Небюла”. През 1987 г. печели Световната награда за фентъзи.

 „Играта на Ендър” тук

Книги от Орсън Скот Кард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228082_b

„Един живот” – огледало на нашия!

Людмила Еленкова, Радио Хеликон Знаем Ги дьо Мопасан най-вече като автор на разкази и на …