Начало / България / Таньо Клисуров със специалната награда от „Кулски поетичен панаир Йордан Йончев 2012“

Таньо Клисуров със специалната награда от „Кулски поетичен панаир Йордан Йончев 2012“

В античната крепост „Кастра Мартис“ в Кула се проведе заключителният етап от Националния конкурс за поезия „Кулски поетичен панаир Йордан Йончев 2012“, съобщиха организаторите.

Жури, председателствано от поета Андрей Андреев, и с членове Анелия Гешева и Силвия Христова, определи три награди за цикъл стихове на Галина  Иванова от Варна, Ивайло Терзийски от Силистра и Валентина  Йотова от София. Присъдени бяха и три отличия за цикъл стихове на Милко  Христов от Лом, Анелия Янковска от София и Владо Трифонов от София.

Специална награда за сериозно творческо присъствие и популяризиране на конкурса получи Таньо  Клисуров от Стара Загора. Със специална грамота на кметът на община Кула Владимир Владимиров бе отличено творчеството на Георги Драмбозов от София. Д-р Владка Вълчева бе удостоена с грамота за големите дарения от личната библиотека на съпруга й – писателят Йордан Вълчев, подпомагал културната дейност на Народно читалище „Просвета – 1882“ -Кула.

Наградените автори прочетоха свои творби под звуците на класическа музика, изпълнена от квартет от „Симфониета“ -Видин, на рецитал на откиртата сцена в античната крепост „Каста Мартис.  Специален гост на деветото издание на конкурса бе поетесата Виолета Христова. Тя изнесе самостоятелен рецитал от стихове, включени в последната й поетична книга, както и нови, непубликувани творби.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …