Начало / България / Радиотеатърът представя “Лични разговори“ на Ингмар Бергман

Радиотеатърът представя “Лични разговори“ на Ингмар Бергман

В две поредни недели – 19 август от 16.00 ч и 26 август от 16.00 ч – радиотеатърът на програма „Христо Ботев“ на БНР ще представи „Лични разговори“ по едноименната книга на световноизвестния сценарист, театрален и кинорежисьор Ингмар Бергман, съобщи bnr.bg.

Разговор между Ана и свещеника. Разговор между Ана и съпруга й. Разговор между Ана и майка й. Разговор между Ана и любовника й. Разговор между Ана и Бога. Пет лични разговора между истината и лъжата. Които определят целия живот. От началото до края. Бележат го. Раняват го. Изцеляват го. И никога нищо не е сигурно. И никога нищо не е правилно. И никога нищо не е грешно.

Бергман умее тези движения на човешката душа. Той е умел пътеводител из лабиринтите й. От тъмното до светлото. От болното до здравото. От лудостта до нормалното. Можем да наречем Ингмар Бергман най-вече екзистенциален. Той и в „Лични разговори” поставя пред нас поредица от дилеми, с които всеки се сблъсква по време на земния си престой и които всеки разрешава по своему в своите си съвсем лични разговори. Те са най-сложното време, което прекарваме със себе си, за да вземем най-важните си решения и никога после да не разбираме сгрешили ли сме или сме постъпили както трябва.

Според Бергман всеки човек се състои от Личните си разговори. Тоест от изборите си. „Съветниците”, които участват в тях са просто пратеници на съдбата, но в крайна сметка човек е съвсем сам. И това понякога е красиво. А понякога – убийствено тъжно.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226269_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (16 ноември – 22 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Гордост и предразсъдъци. Разум и чувства (Футляр – лимитирано издание) от Джейн …