Начало / Свят / Биография на Майкъл Дъглас излиза през септември

Биография на Майкъл Дъглас излиза през септември

През септември тази година ще излезе биография на известния актьор Майкъл Дъглас, пише read-it-forward.crownpublishing.com. Тя е със заглавие „Michael Douglas: A Biography” („Майкъл Дъглас: Биография”), а автор е известният биограф Марк Елиът. Творбата ще бъде 352 страници, а издателство е „Crown Archetype”.

Елиът описва живота на един от най-любопитните актьори в Холивуд. Дъглас, за разлика от много други синове на филмови звезди, успява да избяга от сянката на своя баща – знаменитият Кърк Дъглас. Майкъл печели първи „Оскар” от двамата – през 1975 г. като продуцент на „Полет над кукувиче гнездо” по класиката от Кен Киси. По-късно печели и за главна мъжка роля в „Уолстрийт”.

През следващите десетилетия Дъглас оставя собствена ярка следа в сферата на киното. Той е познат от филми като „Китайски синдром”, „Фатално привличане”, „Първичен инстинкт”, „Уолстрийт”, „Трафик” и много други. Елиът пише и за брака на актьора с неговата колежка и една от най-красивите актриси – Катрин Зита-Джоунс, която е близо 30 години по-млада. Тя е на 42, а той на 67. Двамата са заедно от 2000 г. Преди това, Дъглас е женен за друга актриса – Диандра Лукър, между 1977 и 2000 г.

Авторът не пропуска да отдели внимание и на битката му с рака. Дъглас е диагностициран с рак на гърлото през 2010 г. В началото на 2011 е обявено, че туморът вече го няма, но актьора ходи на преглед всеки месец, защото болестта е много възможно да се върне през следващите 2-3 години.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …