На фокус
Начало / България / Ивайло Калфин ще посредничи за издаването на кулинарна книга с рецепти от всички членки на ЕС

Ивайло Калфин ще посредничи за издаването на кулинарна книга с рецепти от всички членки на ЕС

Европейският парламент ще издаде кулинарна книга с рецепти от всички членки на ЕС под мотото, заимствано от Алберт Айнщайн, че „празният стомах не е добър съветник на политика“, съобщи inews.bg.

С кампанията се ангажира евродепутатът Ивайло Калфин от левицата. В своята страница в социалната мрежа Facebook Калфин започва да събира рецепти.

„Не съм съвсем сигурен, че това е работа на Европейския парламент, но може би сте на друго мнение. Ако сте „за“, готов съм да ви посреднича за българския принос към европейското кулинарно наследство да влезе в книгата“, коментира самият той в социалната мрежа.

Рецептите ще бъдат набрани сред служителите на Европейския парламент. Най-добрите от тях ще бъдат приготвени от готвачите на служебния стол и ще бъдат сервирани на работещите в парламента на 16 октомври – Световният ден на храненето.

Сигурно сте съгласни, че „човек не може да мисли добре, да обича добре, да спи добре, ако не се е нахранил добре“. За да подобрим възможностите ви, се обръщаме към колегите, които имат тайни рецепти или таланти, подобни на тези на Джулия Чайлд и Джейми Оливър (водещи на кулинарни телевизионни предавания), да ги споделят с нас, се казва в обявата, разпространена чрез вътрешния информационен бюлетин на Европейския парламент.

В обявата на конкурса за рецептите се казва, че се търсят здравословни ястия – с малко сол, мазнини и захар. Рецептата трябва да е илюстрирана.

Оригинални български рецепти тук

Прочетете още

chen-mizrach-jL6PTWI7h18-unsplash

Шарени като лятото – книги за най-горещото време

Ето заглавия, които нямаме търпение самите ние да разгърнем Сезон за романтични четива според някои …