Начало / Свят / Премиерата на филма по „Великият Гетсби” се отлага за 2013 г.

Премиерата на филма по „Великият Гетсби” се отлага за 2013 г.

Премиерата на филма по класическия роман на Ф. Скот Фицджералд – „Великият Гетсби” се отлага, съобщи huffingtonpost.com. Вместо на 25-ти декември, както се знаеше досега, прожекцията ще дебютира през лятото на 2013 г. Дата още не е уточнена.

Не е ясна точната причина за отлагането, но се предполага, че е маркетингова и финансова. „Великият Гетсби” е смятан за най-великия американски роман и адаптацията се чака с огромен интерес, особено в САЩ. А в края на тази година ще излязат няколко филма по известни книги, сред които „Клетниците”, „Животът на Пи” и „Хобитът”. Вероятно е от екипа, направил филма и студиото, което го разпространява – „Уорнър Брадърс” – да са решили, че така вниманието на зрителите ще бъде разделено на няколко места и те няма да могат да се съсредоточат върху „Великият Гетсби”.

„От това, което виждаме, работата на Баз Лурман (режисьора – бел. ред.) се чака с огромен интерес. Зрители от всички поколения ще се възхитят. Поради тази причина ние сме длъжни да направим така, че прожекцията да достигне до максимално широка публика”, коментира Дан Фелдман от „Уорнър Брадърс”. В адаптацията на романа на Фицджералд участват Леонардо ди Каприо, Тоби Магуайър, Джоел Едгъртън и др.

Свързани заглавия
Излезе трейлърът на „Великият Гетсби”

12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях

Книги от Ф. Скот Фицджералд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …