Начало / Критика / Лидерите трябва да четат

Лидерите трябва да четат

Келси Майър, която е вицепрезидент на онлайн PR фирмата „Digital Talent Agents”, защитава тезата, че трябва да четеш, за да бъдеш лидер. Ето какво пише тя в текст, публикуван във forbes.com.

Лидерите трябва да бъдат читатели. Четенето помага да се научиш на нови неща, да се досетиш за различни идеи. То позволява да се издигнеш там, където работиш, както и да се справяш по-добре в собствения си бизнес.

1. Четенето напомня. Аз имам навика да чета някои специфични книги всяка година. Така не забравям важните неща, които те съдържат. Освен това, препрочитането ми помага да не забравям кое трябва да бъде приоритет и кое може да остане на втори план.

2. Четенето е предизвикателство. Веднъж колежка ми предложи книга и ми каза следното: „Не съм съгласна с 80% от написаното, но трябва да го прочетеш”. Сблъсъкът на различни мнение е ползотворен, когато те са аргументирани. Така се усъвършенства умението да се мисли логически и творчески.

3. Четенето дава възможност за контакт с другите. Когато се чете, винаги има теми за размисъл, разговор и разсъждение.
За да извлечете максимума от четенето, трябва да направите някои неща. Една от стъпките е да си водите бележки. В динамичния живот не може да помним всичко. Отбележете си, когато видите нещо, което ви впечатлява и се върнете по-късно към него. Коментирайте това, което ви прави впечатление в книга, статия и т.н. И още нещо – когато имате идея, трябва да я подкрепите с доказателства и факти. Няма по-добър начин да ги намерите от това да четете по темата.

Накрая – ако сте от хората, които се оплакват, че нямат време да четат – намерете. Ако наистина нямате възможност да прочетете цяла книга, обърнете внимание на статии, анализи в интернет и подобни неща. Направете всичко възможно, за да четете повече. В крайна сметка, за да бъдете лидер, трябва да се развивате. А в това се включва и намиране на време за четене.”

Фото:digitaltalentagents.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …