Начало / България / Излезе „Психологията на Кундалини-йога” от Карл Густав Юнг

Излезе „Психологията на Кундалини-йога” от Карл Густав Юнг

Книгата „Психологията на Кундалини-йога.Бележки от семинара на Юнг през 1932 година” е вече на българския книжен пазар. Тя излиза в поредицата „Юнг & Последователи” на „Леге артис”.

През 60-те години на ХХ в. Карл Густав Юнг – психолог, психиатър, ученик на Зигмунд Фройд, е възприеман като гуру от едно ново движение. Сред причините за това немалко значение има ролята му за проучване, разпространение и съвременен психологически анализ на източната мисъл.

Семинарът на Юнг върху Кундалини-йога, представен в Психологическия клуб в Цюрих през 1932 г., е повратен момент в психологическото разбиране на източната мисъл и на символните трансформации във вътрешното преживяване. Кундалини-йога даде на Юнг модел за фазите на развитие на висше съзнание, а той интерпретира нейните символи в светлината на процеса на индивидуация. Сону Шамдасани събира заедно лекции и дискусии от този семинар за първи път. Този том включва и материал от немските семинари на Юнг, един семинар на индолога Вилхелм Хауер, представен заедно с този на Юнг, и тантричния текст Сат-чакра-нирупана, преведен от Сър Джон Уудроф.

Сону Шамдасани е специалист по история на психологията в Института по история на медицината, Лондон. Той е редактор на трудове на К. Г. Юнг, Теодор Флурной, Майкъл Фордам и на Михаел Мюнхов.

„Психологията на Кундалини-йога.Бележки от семинара на Юнг през 1932 година” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …