Начало / Свят / Икономът на бившия лидер на ГДР Ерих Хонекер написа книга

Икономът на бившия лидер на ГДР Ерих Хонекер написа книга

Бившият лидер на ГДР Ерих Хонекер е харесвал само западногерманска бира и всяка сутрин е пиел лимонов сок срещу грип, разказва негов домашен прислужник в нова книга, съобщи Франс прес.

Ръководителят на Германската демократична република от 1976 г. до есента преди падането на Берлинската стена през 1989 г. много се е грижел за здравето си и се подлагал на сутрешния ритуал с прясно изстискания лимонов сок „със същата дисциплина и съсредоточеност като за извършването на държавно посещение“, пише Лотар Херцог в книгата си „Личният живот на Ерих Хонекер“.

Тя ще излезе на немски седмица преди 100-годишнината от рождението на Хонекер на 25 август. Комунистическият лидер не е изпитвал особено удоволствие от яденето и е искал само прости, познати и топли ястия, разказва 69-годишният домашен прислужник, който живее в Берлин.Хонекер е обичал само бира от Западна Германия и е поднасял източногерманска бира само в присъствието на гости или на официални събития.

Лотар Херцог, който е бил негов домашен прислужник през 70-те и 80-те години. Двамата рядко са си говорели. „Бяха ми заповядали да говоря само ако ми зададе въпрос. А тъй като той никога нищо не ме питаше, нямаше причина да си говорим“, пише Херцог. Хонекер почина в изгнание в Чили през 1994 г. на 81 години. Той бе принуден да напусне властта през октомври 1989 г. под обществения натиск, изоставен от режима на СССР, припомня АФП.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …