Начало / Свят / Сайт предлага платена навигация в творчеството на класиците

Сайт предлага платена навигация в творчеството на класиците

Има толкова много прекрасни автори и велики книги, че понякога човек не знае откъде да започне. Сайтът kickstarter.com предлага навигация в творчеството на класиците и помощ при избора на четиво. Услугата не е безплатна и варира между 15 и 350 долара.

„Да кажем, че винаги сте искали да прочетете нещо от Уилям Фокнър. Вероятно знаете най- известните му книги, но се питате с коя да започнете. „Start Here” („Започни оттук”) ще реши проблема”, гласи уводната статия на сайта. Авторите му предоставят съвети за ориентиране в творчеството на 25 известни писатели от различни епохи и жанрове – детски книжки, съвременни романи, комикси.

„Започни оттук” е наличен и в хартиен, в електронен вариант за Kindl, iPad и Nook. Селекцията на книгите и авторите е направена от писатели, критици и блогъри, а парите, които потребителите плащат, покриват разходите им.

В списъка с представените писатели засега фигурират 25-ма от ранга на: Чарлз Дикенс, Нийл Геймън, Салман Рушди, Марк Твен, Роалд Дал, Филип Рот, Габриел Гарсия Маркес, Франсис Скот Фицджералд, Ърнест Хемингуей. Читателите, които са склонни да платят над 75 долара обаче получават правото да посочват още автори, които биха искали да бъдат включени в списъка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …