Начало / Свят / Уникален лабиринт от 250 000 книги е инсталиран в Лондон

Уникален лабиринт от 250 000 книги е инсталиран в Лондон

Уникална инсталация може да бъде видяна в лондонския Southbank Center до 26 август, съобщи festival.london2012.com.

Бразилските дизайнери Гаултер Пупо и Маркос Сабоя откриха вчера (31 юли), в рамките на провеждащите се в английската столица Олимпийски игри, своя лабиринт от 250 000 книги. Той е вдъхновен от историите на големия аржентински писател Хорхе Луис Борхес.

На фестивалния сайт дизайнерите на инсталацията обясняват, че влизайки в лабиринта „публиката открива нови текстури, образи и емоции“. Името на инсталацията aMAZEme е игра на думи, съчетаващи в себе си израза „впечатли ме“ и „лабиринт“.

Сабоя и Пупо заявяват, че аудиторията е“ обкръжена и хипнотизирана от думи и мисли, страници и корици. Сякаш има някаква тайна, скрита в стените на инсталацията – те са високи до 2.5 метра и покриват площ от над 500 квадратни метра „.

Формата на лабиринта, погледната отгоре, не е случайна. Авторите са се стремили да уподобят пръстовия отпечатък на Борхес.

В залата  на Southbank Center  са инсталирани тъчскрийн екрани за информация на посетителите, както и монитори, на които се излъчва допълнително съдържание.

Фото: festival.london2012.com

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …