Начало / Свят / Джон Бойн начело на инициатива с цел образование и благотворителност

Джон Бойн начело на инициатива с цел образование и благотворителност

Джон Бойн –  авторът на международния бестселър „Момчето с раираната пижама”, се обяви в подкрепа на инициатива с цел образование и благотворителност, съобщи британският „Телеграф”. Става въпрос за литературно приложение за мобилен телефон, наречено „Образование за момичета”. Бойн и други писатели от издателството „Random House” изразиха своята пълна подкрепа за пускането на приложението.

То функционира по следния начин – дава списък с 50 класически детски и юношески творби на потребителите и ги пита колко от тях са прочели. След това ги кара да изброят любимите си произведения от листа. Третата стъпка пита дали ползвателят иска да купи виртуална книга за 3 паунда. За всеки 3 паунда едно момиче от Сиера Леоне ще получи една седмица безплатно образование.

„Сред любимите ми произведения, когато бях малък, беше „Островът на съкровищата” от Робърт Луис Стивънсън. Винаги съм харесвал книгите, които включват малки герои, оставени сами да се борят със света”, заяви Бойн.

Бойн е роден в Дъблин, Ирландия. Има 9 романа. Книгите му са преведени на 42 езика. „Момчето с раираната пижама” е най-успешната му творба, като е продадена в над 5 милиона копия по целия свят. Произведението беше бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс”. Романът е филмиран през 2008 г.

Свързани заглавия
Джон Бойн: Няма значение дали пишеш за деца или възрастни, важното е историята да е добра

„Момчето с раираната пижама” тук

 

 

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …