Начало / България / Народният театър „Иван Вазов” на фестивала „Четящият човек”

Народният театър „Иван Вазов” на фестивала „Четящият човек”

Народният театър „Иван Вазов”  ще представи  два емблематични моноспектакъла от своята програма на летния фестивал „Четящият човек” , който ще се проведе в Бургас от 6 до 9 август.

На 8 август, сряда, от 19 ч на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска” ще се играе пиесата „Контрабасът” на известният немски писател Патрик Зюскинд. Зюскинд печели международна слава като автор на романа “Парфюмът: Историята на един убиец”. Това е разказ за историята на един контрабасист, влюбен в оперна звезда. Останал сам в стаята си музикантът води страстен диалого-монолог със своя инструмент, нещо като изповед, в която се опитва да открие истината за света и за самия себе си. Нещо като творба за човек и контрабас, пиесата на Зюскинд е истински взрив от комични откровения и лирични отклонения.

Режисьор на постановката е Пламен Марков, но истинският двигател на сценичното действие е Валентин Ганев, който ни въвлича в един свят подобен на джем сешън.

На 9 август, четвъртък, пак от 19 ч на същата сцена ще се играе „Господин Ибрахим и цветята на Корана” – моноспектакъл на Мариус Донкин. Пиесата е по мотиви от едноименния роман на френския писател и драматург Ерик-Еманюел Шмит.
Това е разказ за страданието и просветлението на малкото еврейско момче Мойсей, наречено Момо. Момо, който живее без майка на “Синята улица” в Париж и когато навършва 11 години счупва прасенцето-касичка и отива при жриците на любовта, за да открие топлината. не минава много време и баща му, студен и мрачен адвокат, го напуска, а по-късно се самоубива. Добре, че на същата уличка е дюкянчето на самотния арабин господин Ибрахим, с когото момчето се сприятелява. Един ден мъдрият господин Ибрахим осиновява Момо, купува коля и двамата тръгват на пътешествие, което ги изправя пред най-важните кръстопътища в живота им.

Режисьор на постановката е  Снежина Танковска, а музиката е на Сашо Младенов

Билети на касата на театъра в Бургас – до общината, и на касата в театъра в деня на представленията.

Свързани заглавия
Уникален уъркшоп по „Бързо четене” и „Ефективно помнене” на фестивала „Четящият човек”

С рок концерт по стихове на български поети ще се открие фестивалът „Четящият човек”
Първо издание на фестивала „Четящият човек” в Бургас

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …