Начало / Любопитно / 12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях

12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях

Много от най-успешните холивудски продукции са на базата на известни романи. Сред най-новите са „Игрите на глада” и „Хари Потър и Даровете на смъртта”. Американският вестник „Крисчън Сайънс Монитър” представя 12 книги, филмите по които трябва да излязат до края на тази и следващата година. Съветваме да прочетете първо книгите, преди да гледате адаптациите.

1. „Космополис” от Дон ДеЛило. Млад бизнесмен прекосява Манхатан в търсене на фризьор. По пътя му се случват най-различни приключения. Във филма ще участват Робърт Патинсън и Пол Джамати.

2. „The Perks of Being a Wallflower” от Стивън Чбоски. Новак в училище се сблъсква с проблемите на всеки подрастващ, но не само това. Негов приятел се самоубива. В трудностите му помагат по-големи приятели и учител. Във филма ще участват Ема Уотсън и Нина Добрев.

3. „The Wettest County in the World” от Мат Бондурант. Група прекарва алкохол през Франклин Каунти, Вирджиния. Авторът разказва истинската история на своите роднини – прадядо и прачичовци. Във филма ще участват Том Харди и Гари Олдман.

4. „Облак Атлас” от Дейвид Мичъл. Мъж среща пратеник на далечна цивилизация. Двамата се забъркват в плетеница от събития, а важна роля в историята играят още известен композитор и неговия чирак. Във филма ще участват Том Ханкс и Хали Бери.

5. „Клетниците” от Виктор Юго. История за престъпление, наказание и справедливост. Най-новата адаптация на класическия роман е мюзикъл. Участват Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Хю Джакман.

6. „Хобит” от Дж. Р. Р. Толкин. Отново ще бъдем пренесени в света на легендарната Средна земя, създадена от бащата на фентъзито – Толкин. „Хобит” е предисторията на легендарния роман „Властелинът на пръстените”. Във филма ще участват Мартин Фрийман и Иън Маккелън.

7. „Животът на Пи” от Ян Мартел. 16-годишно момче прекарва 227 дни в открит океан, а на лодката му прави компания бенгалски тигър. Във филма ще участват Сурай Шарма и Тоби Магуайър.

8. „Великият Гетсби” от Ф. Скот Фицджералд. Историята проследява живота на Джей Гетсби – млад мъж , който съсипва живота си в преследване на американската мечта и в търсене на любовта на жена, на име Дейзи. Във филма ще участват Леонардо ди Каприо и Кери Мълиган.

9. „По пътя” от Джак Керуак. Двама приключенци искат да научат нещата от живота чрез личен опит. Творбата за бийтпоколението е полубиографична. Във филма ще участват Сам Райли и Кристен Стюарт.

10. „Пристан за двама” от Никълъс Спаркс. Жена с тъмно минало пристига в Северна Каролина в търсене на по-добър живот. Тя се среща с вдовец с 2 деца. Във филма ще участват Коби Смълдърс и Джош Дюаемел.

11. „Кери” от Стивън Кинг. Студентка със свръспособнисти и желание за мъст го връща тъпкано на своите мъчители. Във филма ще участват Клое Грейс Морец и Джулиан Мур.

12. „Клубът на любителите на книги и пай от картофени обелки” от Мери Ан Шафър. Писателка получава писмо от непознат, член на легендарно литературно общество. Тя се заема с разкриването на мистерия, която се оказва доста по-заплетена от очакваното. Във филма ще участва Кейт Уинслет.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …