Начало / България / „Междусвят” на Нийл Геймън и Майкъл Рийвс в книжарниците в края на месеца

„Междусвят” на Нийл Геймън и Майкъл Рийвс в книжарниците в края на месеца

Пет години след като на англоезичния книжен пазар се появи „Междусвят” на Нийл Геймън и Майкъл Рийвс, книгата ще бъде публикувана и на български. В края на юли тя ще е по рафтовете на книжарниците в България с клеймото на „Пробук”

И в „Междусвят” Геймън остава верен на стила си, придавайки ново измерение на въображението.  Главен персонаж е Джоуи Харкър, който заедно с други съименници, се бори срещу  магически сили, които искат да завземат всички планети.

Но Джоуи Харкър не е герой. Всъщност винаги е бил леко странен тип, който никога не се ориентира къде е и е способен да се изгуби дори в собствената си къща.

И това не би било странно, ако Джоуи не беше БРОДЕЩ.
Той е единственият човек на Земята, притежаващ  дарбата да броди между различните измерения. Но Джоуи разбира това по трудния начин, когато вместо на мечтаната среща с момичето си, се озовава в центъра на битка между две империи.

А залогът е Земята. Всъщност всички Земи. А в „Междусвят” те са около трилион. Сега Джоуи трябва да оцелее, да премине обучението в елитния отряд от негови несъвсем еднакви двойници, събрани от другите Земи, да предприеме най-тежкия поход и най-важното – да повярва в себе си.

Майкъл Рийвс  е американски писател, работещ дълги години в Холивуд и автор на много сценарии. Работил е върху сценариите на сериали като „Батман, „Трансформърс” и „Костенурките Нинджа”. Автор е на четиринадесет романа и на множество новели, написани по филми. Сред най-известните е серията книги по сагата „STAR WARS” на Джордж Лукас.

Нийл Геймън започва като журналист в началото на осемдесетте години на 20-ти век, взимайки интервюта от автори и правейки рецензии на нови книги.
Първата си собствена книга публикува през 1984 г. – биография на групата „Дюран Дюран”. Печели световна популярност с комикса си за възрастни “The Sandman”, описван от пресата като феномен в историята на комиксите за възрастни. Оттогава печели десетки награди и се превръща един от най-титулуваните и продавани съвременни автори. Познат е на българския читател с “Добри поличби” (в съавторство с Тери Пратчет), “Книга за гробищата“ и др.

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …