Начало / Свят / Детски писатели: Подкрепете четенето за удоволствие за сметка на тестовете по граматика

Детски писатели: Подкрепете четенето за удоволствие за сметка на тестовете по граматика

Детски писатели във Великобритания се обединиха около желанието си правителството да подкрепя повече четенето за удоволствие, съобщи thebookseller.com. Писателят Майкъл Розен изпрати писмо до медиите, в което твърди, че управляващите трябва да подкрепят програмите на отдела по детско образование „Офстед” за поощряване на четенето и да премахне безкрайните тестове за произношение, спелуване, граматика и пунктуация.

Писмото е подписано от 90 писатели и други, занимаващи се с изкуства, сред които Мег Рософ, Филип Рийв, Джеръми Стронг и Алън Гибънс.

„Призоваваме правителството да подкрепи препоръките на „Офстед” за подкрепа на четенето за удоволствие и да намали значително броя на тестовете по граматика, пунктуация, спелуване и произношение. Милиони се харчат за подобни тестове, без да е доказано, че те помагат на децата по някакъв начин.
Децата не разбират какво четат. Накрая те ще виждат четенето като академична дейност, подготовка за тест, но не и като нещо приятно. Надяваме се да ни бъде обърнато внимание и да се помисли какъв живот живеят децата, докато са на училище”, се казва в писмото на Розен.

Майкъл Розен е британски писател и поет, роден през 1946 г. Той пише детска литература, като е автор на 140 книги. Между 2007 и 2009 г. заема престижната позиция Детски лауреат.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

За жените и солта_корица

Роман за невидимите нишки, които ни свързват, и за оковите, на които сами се осъждаме

Роман разказва историята на пет поколения жени от времето на революцията на Кастро в Куба …