Начало / Свят / „Джак Даниълс” поиска промяна на корицата на книга, копираща марката

„Джак Даниълс” поиска промяна на корицата на книга, копираща марката

Производителите на известното уиски „Джак Даниълс” поискаха от писател и неговото издателство да променят корицата на книга, защото копирала марката, съобщи mediabistro.com. „Счупено пиано за президента” от Патрик Уинсинк излезе по-рано тази година и наистина корицата много прилича на етикет върху бутилка „Джак”.

Производителите на алкохолната напитка изпратили писмо до „Lazy Fascist Press” – издателството, което публикува творбата, с молба корицата да бъде променена. Компанията дори предлага помощ като осигури дизайнер, както и парична сума, която да компенсира промяната. „Ние сме поласкани от вашата привързаност към марката, знаем за нейното влияние в съвременната популярна култура, но трябва да сме сигурни, че тя се използва както трябва”, пише в писмото.

Уинсинк нарече писмото „най-любезната забрана в историята”. Въпреки неговото нежелание обаче, издателството ще промени корицата. Авторът написа в блога си, че все пак предложената помощ с дизайна и разходите е отхвърлена. „Ако се чудите, аз и моето издателство „Lazy Fascist Press”, не приехме тяхната оферта. Ние сме независими и не се нуждаем от пари, изкарани от алкохол, за да променим една корица”.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …